Direktlänk till inlägg 25 maj 2011
Deg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning:
1-2 chorizo
1 pkt bacon
1 rödlök
200 g broccoli
5 champinjoner
1 grön paprika
1 vitlöksklyfta
100 g fetaost
1 tomat
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
salt och peppar
2 dl riven ost, gärna någon starkare
Sätt ugnen på 225 grader.
Knåda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, plasta in och låt vila i kylskåpet en stund.
Skiva chorizon, rödlöken, champinjonerna och paprikan. Skär bacon i bitar. Tärna fetaosten. Hacka vitlöken.
Ta ut pajskalet ur kylen och tryck ut i en pajform. Nagga botten och sätt in i ugnen i ca 10 min.
Stek de skrivade ingredienserna förutom fetaosten i smör i en stekpanna ca 10 minuter.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke.
Ta ut pajskalet ur ugnen och lägg i fyllningen som du stekt i stekpannan och den tärnade fetaosten. Häll över äggstaningen och toppa med riven ost. Skär tomaten i skivor och fördela över pajen.
Låt stå i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har fått en fin yta.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | |||
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 | 22 |
|||
23 | 24 |
25 | 26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|