Direktlänk till inlägg 2 september 2011
Idag ska vi åka till stugan över helgen. Vi ska äta kräftor med en massa gott och plöja svärfars potatisland.
Ha en trevlig helg!
Minipajer med västerbotten och rosmarin
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella
Fyllning:
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
3 dl riven västerbottenost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk hackad rosmarin
Västerbottenpinnar
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk olja
6 dl vetemjöl
2 dl riven västerbottenost
uppvispad äggvita
1 msk flingsalt
Hemgjord färskost
Värm 5 dl filmjölk i en kastrull till 37*. Lägg ett kaffefilter i en tratt och placera den ovanpå en tillbringare. Häll upp filmjölken i kaffefiltret och låt den rinna av i 3-8 timmar. Smaksätt med 1/2 tsk salt och valfria ör´ter. Jag gjorde halva satsen med dill och gräslök och den andra halvan med 1 vitlöksklyfta och lite hackad persilja och basilika.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
|||
12 |
13 | 14 |
15 |
16 | 17 | 18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|