Senaste inläggen

Av Camilla - 13 juli 2011 15:00

 

150 g smör

1.5 dl socker

Frön från 1 vaniljstång

5 msk starkt, kallt kaffe

5 msk kakao

5 dl havregryn

2 dl kokos

  1. Smält smöret i en bunke i micron.
  2. Tillsätt socker och vaniljfrön. Blanda i kakao och kaffe.
  3. Kör havregrynen i mixer så det nästan är ett mjöl och rör ned i smeten.
  4. Ställ kallt i kylskåp några timmar.
  5. Rulla till bollar och vänd i kokos. Tryck till dem lite så att botten blir platt.
Av Camilla - 11 juli 2011 19:15

Gott, nyttigt och enkelt!

 

3 dl bulgur

saft av 1/2 citron

1/2 hackad chili

1 pressad vitlöksklyfta

hackad persilja

2 grillade kycklingfiléér

100 g fetaost

1 avocado

5 cocktailtomater

Persilja till garnering

  1. Koka bulgur efter anvisning på paketet. Låt kallna.
  2. Blanda citronsaft, chili, vitlök och persilja i en skål. Häll dressingen över den kalla bulguren.
  3. Skär kyckling, fetaost och grönsaker i bitar. Blanda med bulgur. Strö över persilja.
Av Camilla - 9 juli 2011 21:36

 Vi har varit en vecka i våran sommarstuga i Furudal och haft en underbar semester. Därför har jag inte skrivit på länge men nu är jag hemma en sväng och kommer sätta igång igen. Vi har fyllt våra dagar med sol, bad och en massa fiske. Jag har fem veckors semester och det känns så himla bra. Det är lite vemodigt att vara hemma igen för det är så mysigt i stugan, inga krav och måsten bara mys. Men nu är jag pysselsugen så imorgon ska det bakas, storstädas och inhandla nya blommar.

                        

Ha en fin kväll och ta hand om varandra!

Av Camilla - 28 juni 2011 16:07

Fy vad jag känner mig stressad nu. Jag vet inte om det beror på att jag bara har några dagar kvar till semsetern eller om jag har mer än vanligt att göra. Idag har jag stått och gjort mackor till två fotbollslag för jag är ansvarig för "bjudbullen" som det heter. Det känns som att det är något hela tiden och att det aldrig finns tid nog. Midsommar var härligt trots det dåliga vädret. Skönt att komma hemifrån och bara vara några dagar. Vi var på tre  olika majstångsresningar så i år har jag verkligen firat.

                

Av Camilla - 23 juni 2011 16:40

Nu har vi packat bilen full med mat och kläder och ska bege oss till stugan i Furudal. Hoppas alla får en trevlig midsommar med god mat och gott sällskap.

Av Camilla - 21 juni 2011 15:45

Hej hopp! Den här dagen har gått i ett. Började med möte imorse sedan vidare mot stan för att lämna in Emils cykel på service. En snabbfika med en kompis, promenad och nu till jobbet. 

 

Ha det så gott!

175 g valnötter

1 vitlöksklyfta, krossad

1 skiva vitt bröd

1 1/2 dl mjölk

25 g riven parmesanost

4 msk olivolja

salt

svartpeppar

persilja

500 g färsk pasta

  1. Koka upp vatten.
  2. Rosta valnötterna i en stekpanna.
  3. Skär bort kanterna på brödet och lägg i en skål tillsammans med mjölken. Lägg 150 g av valnötterna i en mixer tillsammans med vitlök, brödet med mjölken och parmesanosten. Mixa till en slät och krämig sås.
  4. Häll i ojlan, blanda väl och smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan. Spara lite av pastavattnet i en skålinnan du häller av vattnet i ett durkslag.
  6. Lägg över pastan i en stor skål och blanda med såsen.
  7. Hacka resten av valnötterna grovt och strö över tillsammans med parmesan och persilja.
Av Camilla - 20 juni 2011 11:38

Nu är allt som vanligt här hemma igen. Emil är hemma och klumpen i magen försvunnen. Nu laddar vi inför midsommar. Köttbullarna ligger i frysen, jordgubbssylten till tårtan är kokad och tårtbotten är bakad. Nu är det bara bröd och västerbottenpaj kvar för mig att göra resten gör svärmor och min pappa. Här är mitt bästa recept på tårtbotten till bärtårta.

 

4 ägg

1 1/4 dl socker

3/4 dl vetemjöl

3/4 dl potatismjöl

1/2 tsk bakpulver

60 g smält smör


  1. Sätt ugnen på 175*. Smörj och bröa en form, 24 cm i diameter.
  2. Skilj äggvitorna från gulorna.. Vispa äggvitorna med 1/3 av sockret med elvisp. Tillsätt resten av sockret och vispa till ett fast skum.
  3. Vänd ner äggulorna i smeten och tillsätt smöret. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner blandningen i smetet. Vänd om försiktigt.
  4. Häll smetyen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
Av Camilla - 18 juni 2011 18:11

Åh vad det är tomt här hemma utan Emil. Jag och Kalle har laddat för myskväll men det är något som saknas. Varje gång telefonen ringer så rusar jag dit i tron att det är han men icke. Kalle bara ruskar på huvudet åt mig och säger att det är bäst att jag vänjer mig. Nu ska vi ha ett film-maraton kvällen lång.

Ha en mysig lördagskväll och sov så gott.

     


Ovido - Quiz & Flashcards