Senaste inläggen

Av Camilla - 10 augusti 2011 14:29

Idag mår Emil mycket bättre. Imorse när han vaknade sa han, tack mamma för att du har tagit hand om mig så bra men nu klarar jag mig själv. Lillskrutten!

Kokade blåbärssoppa imorse så att han får i sig lite vitaminer och att magen blir stabil. Jättegod blev den och helt annorlunda än köpvarianten.

 

1 liter färska eller frysta blåbär

1 dl socker

1 liter vatten

2 msk pressad citron

1 msk potatismjöl

 

  1. Rensa och skölj bären. Frysta bär sköljer du inte.
  2. Koka under tiden upp vatten och socker i en stor kastrull. Rör tills sockret löst sig.
  3. Tillsätt blåbären och koka dem i 3 minuter.
  4. Smaka av och se om det är lagom sött.
  5. Ta lite vatten i botten på ett glas och rör ut potismjölet samt tillsätt det under omrörning till blåbären. Tillsätt så mycket så du tycker att blåbärssoppan blir lagom tjock.
  6. Koka upp blåbärssoppan och låt sedan svalna. Sila och ställ blåbärssoppan i kylen.
  7. Servera blåbärssoppan kall eller varm.

Ikväll ska vi äta på max för det är han dösugen på. Vi får se hur det går med magen...

Ha det bäst!




Av Camilla - 9 augusti 2011 11:51

Igår fick jag tid med Emil på vårdcentralen och då visade det sig att han hade streptocoker så nu har han fått pencillin. Han har haft 40 graders feber och diarre i flera dygn nu så han är riktigt risig min lilla stackare. Jag blev sjukskriven veckan ut för vård av barn så jag kan vara hemma och vårda min sjukling. Jag roar mig med att läsa inredningsbloggar och klicka hem alldeles för mycket..

Hoppas ni har det bra.

Av Camilla - 7 augusti 2011 16:41

Igår var vi på kräftskiva hos min farbror Willy och hans fru, Moa. Varje år så är min pappa och Willy som galna när det är dags för kräfttagning. De planerar i veckor om inte månader och är lite smått hysteriska. Sedan samlas vi hela släkten och äter kräftor tillsammans. Det är en av årets höjdpunkter som vi alla ser fram emot.

        Minipajer med västerbottenost.   Älskade gullungar      

Min pappa storfiskaren.

 

Mina kusiner och jag.

Sötaste busungen.

När vi kom hem från festen igår så blev Emil jättesjuk. 40 graders feber och svullen i ansiktet. Jag har varit vaken med honom nästan hela natten. Imorgon skulle jag egentligen ha börjat jobba men han är för sjuk för att klara sig själv så det blir en hemmadag.

Nu ska jag ta hand om min lilla sjukling. Ha en fin kväll.

Av Camilla - 5 augusti 2011 18:49

Nu är vi hemma igen efter en underbart fin semestervecka. Vi började veckan i stugan med besök på järvzoo. Såg alla djuren som fanns förutom igelkottarna. Jättefin park med vacker miljö.

     

 

Vi köpte en lott och vann förstapris, lycka!


På Tisdagen åkte Emil med sin morfar och min svägerskas systerson till Stockholm så då blev Kalle och jag ensamma. Vi har rått om varandra och bara tagit det lugnt. Legat i en varsin solstol med vattnet skvalpandes mot fötterna och bara njutit av livet, tystnaden och varandra. Känner mig kärare än nånsin i min älskade Kalle. Vi har aldrig varit själva någonstans så det var verkligen behövligt. Ladda batterierna inför hösten och en lång jobbvecka.

     

Nu har min fina kille precis hämtat kinamat och sedan blir det sängen för imorgon har jag en massa att stå i.

   

Sov så gott alla finingar..

Av Camilla - 31 juli 2011 11:00

Nu är vi på väg till stugan för några sista semesterdagar tillsammans. På tisdag åker Emil till Stockholm så då ska Kalle och jag hitta på något själva. Men nu måste jag åka för jag har en galen man som står och väntar.

Ha en fin vecka!

    

125 g smör

1 1/2 dl havregryn

1 1/2 dl vetemjöl

2 msk socker

1 tsk vaniljsocker

1 liter blåbär

1 msk potatismjöl

1/2 dl strösocker

  1. Smält smöret i en stor kastrull. Rör ned socker, mjöl och havregryn.
  2. Blanda bären med socker och potatismjöl i en pajform. Bred över degen över bären.
  3. Grädda i 225* i ca 30 minuter.
Av Camilla - 29 juli 2011 09:00

Igår hittade jag en liten ynklig korg med kantareller men det räckte iallafall till en galet god toast.

 

1 dl kantareller

1 schalottenlök

0.5 dl grädde

salt och vitpeppar

0.5 tsk socker

1 dl riven västerbottenost

2 skivor formbröd

1 krm cayennepeppar

persilja

ugn 225*

Stek svampen först i torr panna tills vattnet dunstat bort. Lägg på en rejäl klick smör och stek svampen och schalottenlöken i. Krydda med salt, peppar, och socker. Häll på en skvätt grädde och låta koka ihop.

Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper. Bred över kantarellerna och strö över riven ost, pudra över cayennepeppar och strö på persilja. Ställ in i ugnen i ca8 minuter.


Av Camilla - 28 juli 2011 08:41

Igår morse åkte jag, pappa och Emil till Furudal för att plocka blåbär med Kalles föräldrar. Vi hade en härlig heldag i skogen, plockade massor av blåbär, fikade och letade svamp. Tyvärr hittade vi inga kantareller så jag får åka runt här hemma på våra säkra svampställen istället.

       

Kunde inte hålla mig igår så jag bakade dessa goda muffins:

 

Citron och blåbärsmuffins

2 ägg

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

1 dl mjölk

150 g smör

rivet skal av 1 citron

2 dl blåbär

  1. Smälöt smöret och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker poröst. Sikta i vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl.
  2. Tillsätt mjölk, smör, citronskal och blåbär. Rör smeten slät och fin.
  3. Fördela i 12 stora muffinsformar.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Nu ska jag packa badväskan och bege mig till någon fin badstrand. Bästa att passa på när solen äntligen visar sig.

Ha det så bra!





Av Camilla - 26 juli 2011 18:30

1 pkt bacon, klippt i bitar

1 vitlöksklyfta, hackad

1 dl vitt vin

1 dl creme fraiche

1 dl grädde

1 näve hackad basilika

salt och peppar

1 dl rostade valnötter

1 pkt färsk pasta

10 cocktailtomater

1 msk honung

1 msk olivolja

flingsalt

svartpeppar

riven parmesanost

ugn 225*

  1. Dela tomaterna på mitten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över honung och olivolja, strö över flingsalt och svartpeppar. Ställ in i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  2. Koka pastan. Stek bacon i en panna, tillsätt vitlöken och fräs under omrörning. Tillsätt vin, creme fraiche och grädde. Låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. Rör ned hackad basilika.
  3. Häll upp pastan i en skål, häll över såsen och blanda väl. Strö över parmesan och lägg på valnötter och tomater.  
Ovido - Quiz & Flashcards