Senaste inläggen

Av Camilla - 7 april 2011 17:15

  

3 st kycklingfileer

1 röd paprika

1 burk bambuskott

1 burk vattenkastanjer

1 morot

1 rödlök

1 röd chili

1 burk kokosmjölk

1 lime

2 msk röd thaicurry

  1. Skär paprika och morot i skivor. Klyfta rödlöken och strimla kycklingen.
  2. Fräs kycklingen i olja lägg över i gryta. Woka grönsakerna i olja och lägg över i grytan.
  3. Tillsätt kokosmjölken och thaicurryn, koka upp. Pressa ned limen och smaka ev av med salt.
  4. Servera med nudlar eller ris.
Av Camilla - 5 april 2011 19:00

Imorse när jag slutat jobba så åkte jag hem och väckte Kalle som är friställd den här veckan. Vi åkte och tränade tillsammans och sedan hem och åt en sallad. Hämtade Emil på skolan och följde med honom till tandläkaren och sedan var vi och tittade på cyklar. Fy så dyrt det är och ha ett stort barn!  Cykeln som han vill ha kostar 4500 och det är den enda cykeln som han kan tänka sig. Nu har vi ätit middag och ska mysa i soffan med film och glass. Imorgon väntar ett nytt dygnspass. Ha en trevlig kväll och sov gott!

Det här receptet på köttfärssås hittade jag på matplatsen  och det är verkligen supergott!

 

400 g nötfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 dl rött vin

1 dl vispgrädde

1 dl creme fraiche

1 msk kinesisk soya

1 msk tomatpure

1 msk oxfond

salt och peppar

färsk basilika

körsbärstomater


Hacka löken och stek tillsammans med köttfärsen i smör. Pressa i vitlöken och häll i rödvinet och låt puttra en stund. Häll på fond, soya, tomatpure, pressad vitlök, grädde och creme fraiche. Låt puttra tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Hacka basilikan och halvera körsbärstomaterna, släng i och låt tomaterna bli varma.

Av Camilla - 3 april 2011 18:00

  

1 kyckling

2 msk smör

0.5 citron, saft och skal

1 tsk chilipulver

1 tsk salt

1 tsk citronpeppar

0.5 dl hackad persilja

1 dl vatten

1 buljongtärning

0.5 dl vitt vin

1 morot

1 gul lök

1 vitlök

 

Fetaostkräm:

2 dl creme fraiche

0.5 citron, skalet

200 g fetaost

Salt och peppar

1 dl färsk, hackad basilika

  1. Sätt ugnen på 175*.
  2. Lägg kycklingen i en form med bröstet uppåt. Blanda ihop smör, citron och kryddor och gnid in kycklingen med blandningen. Koka upp vattnet, tillsätt buljongtärning och vin. Häll detta i formen tillsammans med morot, lök och vitlök. Stek i ca 1.5 timme. Vänd kycklingen efter halva tiden. Ös ofta med skyn.
  3. Blanda creme fraiche, fetaost, citronskal, salt, peppar och basilika.
  4. Servera med bulgur eller klyftpotatis.

  

Av Camilla - 2 april 2011 15:41

Ikväll ska jag och Emil vara själva för Kalle ska på kortkväll. Vi har laddat med cheezeballz, glass och film. Ingen matlagning heller för vi har ätit kinamat så nu blir det ett varmt bad och sedan slappa i soffan.

   

Av Camilla - 1 april 2011 16:15

En god kaka till helgmyset..

    

Botten

2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smält smör


Topping
200 g schweizernötschoklad
1 dl grädde
1 msk smör


Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken. Se till att smeten är jämn.


Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg. Ta ut kakan och låt den svalna något.


Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen. Bred toppingen på kakan och låt den svalna.

Servera med glass eller lättvispad grädde.

Av Camilla - 30 mars 2011 17:30

  

4 kycklingilfileer

Salt, peppar

2 grillade inlagda paprikor

2 dl creme fraiche

1 msk timjan

1 msk hackad persilja

1 msk sambal olek

1 dl cashewnötter

100 g riven ost tex västerbotten

Gör så här:

  1. Torka av kycklinfileerna och lägg dem i en smord form. Salta och peppra.
  2. Mixa paprika, creme fraiche, timjan, persilja, sambal olek, cashewnötter och ost i en matberedare.
  3. Bred röran över kycklingen och gratinera i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  4. Servera med ris och sallad.

Av Camilla - 29 mars 2011 15:44

 

Degen:

4 dl mjöl

2 tsk bakpulver

0.5 tsk salt

50 g mjukt smör

1.5 dl mjölk


Fyllningen:

1 gul lök

500 g köttfärs

2 vitlöksklyftor

1 msk olja

1 påse tacokrydda

1 dl vatten

1 msk tomatpure

3 tomater

2 dl creme fraiche

4 msk majonäs

2 dl riven ost


Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200*
  2. Degen: Blanda ihop smöret med de torra ingredienserna. Häll i mjölken och rör ihop. Tryck ut degen i en pajform.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Stek köttfärsen och löken i olja. Pressa i vitlöken. Tillsätt tacokrydda, tomatpure och vatten. Låt puttra tills vattnet är nästan borta.
  5. Häll färsen i pajskalet. Hacka tomaterna och lägg dem över.
  6. Blanda ihop creme fraiche, majonäs och ost och bred ut smeten över tomaterna.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Av Camilla - 28 mars 2011 12:54

Jag har haft en härlig långhelg i Idre med min familj. Nu känns det så deppigt att vara hemma igen. Resan började inte så bra dock, efter första åket fick jag en lift i pannan så jag hamnade i sjukstugan. Men det slutade bra och jag kunde åka vidare. Det blåste rätt rejält hela tiden men annars har det varit underbart.

             

 

 Trött kille efter mycket skidåkning!


Ovido - Quiz & Flashcards