Alla inlägg under april 2011

Av Camilla - 15 april 2011 12:00

Igår hade jag en mysig dag med Emil på stan. Vi  satt länge och fikade i solen och sedan köpte vi en ny cykel till honom. Han var så stolt över sin cykel och pratade om den tills han somnade. Imorse hade han bråttom till skolan!!

       

 Till middag igår blev det en god fiskgratäng.

4 laxfiléer

200 g philadelphiaost

2 dl creme fraiche

2 dl västerbottenost

1 dl hackad dill

citron

salt och citronpeppar

6-7 potatisar

1 dl mjölk

salt och vitpeppar

citron

2 äggulor

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.  Pressa potatisen och rör ut med mjölk och äggulor. Smaka av med salt, peppar och några droppar citron.
  2. Sätt ugnen på 225*. Lägg laxen i mitten av en ugnsform. Krydda med salt och citronpeppar. Pressa över citron. Spritsa moset runt om laxen.
  3. Blanda samman philadelphiaost, creme fraiche, västerbottenost och dill. Smaka av med salt, citronpeppar och lite citron. Bred röran över laxen.
  4. Gratinera i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

 


Av Camilla - 13 april 2011 10:53

Igår kväll var jag på vårshow. Emils kör hade sin årliga uppvisning och de var så himla duktiga. Jag är så stolt över Emil som vågar stå på scen och uppträda. Själv får jag panik av att prata inför folk och har aldrig velat synas i rampljuset. 

        

 Nu håller jag på att baka kakor, storstäda och rensa överallt. När Kalle kommer hem ska vi åka och köpa färg så jag kan måla om våra balkongmöbler.

Havrekakor:

150 g smör

2 dl socker

3 dl havregryn

2 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker


Jag gjorde hälften av satsen som havrekakor och i den andra halvan tillsatte jag:

1 msk jordnötssmör

2 msk kakao

0.5 dl kokos

  1. Rör smör och socker poröst.
  2. Blanda i havregryn, mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Forma degen till bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda i 175* i 20 minuter.

 

Av Camilla - 11 april 2011 13:31

Idag är jag hemma från jobbet tills Kalle kommer hem för Emil ligger sjuk. Hämtade honom hos min pappa igår och då hade han hög feber och var så ynklig. Min stackars lilla skrutt! Nu ligger han nedbäddad i soffan och ser på film.

   


Idag har jag lagat pasta med bacon och trattkantareller. Enkelt och gott!

 

2 pkt bacon

200 g trattkantareller

1 dl riven parmesan

2 dl grädde

persilja

salt och peppar

pasta


Koka upp grädden. Rör ned den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Stek trattkantarellerna på hög värme i lite smör. Rör ned kantarellerna i grädden och låt puttra några minuter. Blanda pastan med såsen. Strö över bacon och hackad persilja.

Av Camilla - 10 april 2011 08:29

Godmorgon.

Som vanligt när det är helg så vaknar jag tidigt och är superpigg. Tråkigt nog så är resten av familjen sjusovare så jag får smyga runt. Igår var jag och hälsade på min mormor. Vi åt jordgubbar med glass, åh så gott det var. Blundade och drömde mig bort till sommaren...

 


Igår åt vi kycklingklubbor med ugnsrostade rotsaker till middag.

4 st kycklingklubbor

3 msk olivolja

1 msk soya

1 tsk sambal olek

1 pressad vitlöksklyfta

salt och pepparmix

Blanda samman till en marinad och låt kycklingen marineras i minst 1 timme i kylskåp.

3-4 potatisar

2 morötter

2 palsternackor

1 rödlök

10 körsbärstomater

1 röd paprika

persilja


Sätt ugnen på 225*. Skär alla rotsaker och grönsaker i klyftor och bitar. Bred ut allt utom tomaterna i en stor ugnsform tillsammans med kycklingen. Ringla olivolja över grönsakerna och vänd runt. Strö över flingsalt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Lägg på tomaterna när 10 minuter återstår.

Jag slängde ihop en enkel sås med creme fraiche, 1 pressade vitlöksklyfta och hackade örter. Jag använde basilika, persilja, timjan och rosmarin.

 


Hoppas alla får en härlig söndag..


Av Camilla - 7 april 2011 17:15

  

3 st kycklingfileer

1 röd paprika

1 burk bambuskott

1 burk vattenkastanjer

1 morot

1 rödlök

1 röd chili

1 burk kokosmjölk

1 lime

2 msk röd thaicurry

  1. Skär paprika och morot i skivor. Klyfta rödlöken och strimla kycklingen.
  2. Fräs kycklingen i olja lägg över i gryta. Woka grönsakerna i olja och lägg över i grytan.
  3. Tillsätt kokosmjölken och thaicurryn, koka upp. Pressa ned limen och smaka ev av med salt.
  4. Servera med nudlar eller ris.
Av Camilla - 5 april 2011 19:00

Imorse när jag slutat jobba så åkte jag hem och väckte Kalle som är friställd den här veckan. Vi åkte och tränade tillsammans och sedan hem och åt en sallad. Hämtade Emil på skolan och följde med honom till tandläkaren och sedan var vi och tittade på cyklar. Fy så dyrt det är och ha ett stort barn!  Cykeln som han vill ha kostar 4500 och det är den enda cykeln som han kan tänka sig. Nu har vi ätit middag och ska mysa i soffan med film och glass. Imorgon väntar ett nytt dygnspass. Ha en trevlig kväll och sov gott!

Det här receptet på köttfärssås hittade jag på matplatsen  och det är verkligen supergott!

 

400 g nötfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 dl rött vin

1 dl vispgrädde

1 dl creme fraiche

1 msk kinesisk soya

1 msk tomatpure

1 msk oxfond

salt och peppar

färsk basilika

körsbärstomater


Hacka löken och stek tillsammans med köttfärsen i smör. Pressa i vitlöken och häll i rödvinet och låt puttra en stund. Häll på fond, soya, tomatpure, pressad vitlök, grädde och creme fraiche. Låt puttra tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Hacka basilikan och halvera körsbärstomaterna, släng i och låt tomaterna bli varma.

Av Camilla - 3 april 2011 18:00

  

1 kyckling

2 msk smör

0.5 citron, saft och skal

1 tsk chilipulver

1 tsk salt

1 tsk citronpeppar

0.5 dl hackad persilja

1 dl vatten

1 buljongtärning

0.5 dl vitt vin

1 morot

1 gul lök

1 vitlök

 

Fetaostkräm:

2 dl creme fraiche

0.5 citron, skalet

200 g fetaost

Salt och peppar

1 dl färsk, hackad basilika

  1. Sätt ugnen på 175*.
  2. Lägg kycklingen i en form med bröstet uppåt. Blanda ihop smör, citron och kryddor och gnid in kycklingen med blandningen. Koka upp vattnet, tillsätt buljongtärning och vin. Häll detta i formen tillsammans med morot, lök och vitlök. Stek i ca 1.5 timme. Vänd kycklingen efter halva tiden. Ös ofta med skyn.
  3. Blanda creme fraiche, fetaost, citronskal, salt, peppar och basilika.
  4. Servera med bulgur eller klyftpotatis.

  

Av Camilla - 2 april 2011 15:41

Ikväll ska jag och Emil vara själva för Kalle ska på kortkväll. Vi har laddat med cheezeballz, glass och film. Ingen matlagning heller för vi har ätit kinamat så nu blir det ett varmt bad och sedan slappa i soffan.

   

Ovido - Quiz & Flashcards