Direktlänk till inlägg 17 juni 2011
Nu har jag tillbringat flera timmar i köket, bakat och kokat saft och nu känns livet lättare. Ikväll ska vi grilla med hela min familj så nu har jag gjort en smarrig paj till efterrätt.
3 stjälkar rabarber
0.5 liter jordgubbar
1 msk socker
1 msk potatismjöl
150 g smör
0.5 dl sirap
1 dl grädde
2 dl mjöl
2.5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl socker
Sätt ugnen på 175*. Skär rabarber och jordgubbar i skivor. Lägg i en form och strö på socker blandat med potatismjöl.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap och grädde. Tag av kastrullen från plattan.
Blanda samman de torra ingredienserna och rör ned i kastrullen.
Bred massan över rabarbern och jordgubbarna. Grädda i ca 25 minuter.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 |
30 |
||||||
|