Direktlänk till inlägg 2 juni 2011
Idag har jag varit hos min mormor och påtat i trädgården. Sedan blev det ett stort kakbak. Jag ska åka till Stockholm på Lördag och hälsa på min bror och hans tjej, då tänkte jag ta med mig en kakburk i present istället för en blomma.
Grunddeg:
200 g smör
6 dl vetemjöl
frön från 1 vaniljstång
6 msk strösocker
1/2 tsk salt
2 äggulor
Syltkakor:
1/5 grunddeg
1 dl hallonsylt
1 dl florsocker
1 msk vatten
Chokladkakor:
1/5 grunddeg
1 1/2 msk kakao
25 g mörk choklad
1 ägg till pensling
pärlsocker
Citronkakor:
1/5 grunddeg
skal från 1 citron
1 ägg till pensling
1 tsk strösocker
1 tsk kanel
Pensla kakorna med ägg och strö över socker blandat med kanel. Grädda som ovan.
Kanel och kardemummakakor:
1/5 grunddeg
0.5 tsk kanel
0.5 tsk stött kardemumma
1 ägg till pensling
1 msk strösocker
Gör lika som i de andra kakorna
Lakritskakor:
1/5 grunddeg
1/5 dl lakritsströssel
skal från 1 citron
Forma degen till en rulle, arbeta in strössel och citronskal. Rulla i strössel och vira in i plast. Baka som ovan.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 | 29 |
30 |
||||||
|