Alla inlägg under april 2011
Igår hade jag en mysig dag med Emil på stan. Vi satt länge och fikade i solen och sedan köpte vi en ny cykel till honom. Han var så stolt över sin cykel och pratade om den tills han somnade. Imorse hade han bråttom till skolan!!
Till middag igår blev det en god fiskgratäng.
4 laxfiléer
200 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
2 dl västerbottenost
1 dl hackad dill
citron
salt och citronpeppar
6-7 potatisar
1 dl mjölk
salt och vitpeppar
citron
2 äggulor
Igår kväll var jag på vårshow. Emils kör hade sin årliga uppvisning och de var så himla duktiga. Jag är så stolt över Emil som vågar stå på scen och uppträda. Själv får jag panik av att prata inför folk och har aldrig velat synas i rampljuset.
Nu håller jag på att baka kakor, storstäda och rensa överallt. När Kalle kommer hem ska vi åka och köpa färg så jag kan måla om våra balkongmöbler.
Havrekakor:
150 g smör
2 dl socker
3 dl havregryn
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Jag gjorde hälften av satsen som havrekakor och i den andra halvan tillsatte jag:
1 msk jordnötssmör
2 msk kakao
0.5 dl kokos
Idag är jag hemma från jobbet tills Kalle kommer hem för Emil ligger sjuk. Hämtade honom hos min pappa igår och då hade han hög feber och var så ynklig. Min stackars lilla skrutt! Nu ligger han nedbäddad i soffan och ser på film.
Idag har jag lagat pasta med bacon och trattkantareller. Enkelt och gott!
2 pkt bacon
200 g trattkantareller
1 dl riven parmesan
2 dl grädde
persilja
salt och peppar
pasta
Koka upp grädden. Rör ned den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Knaperstek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Stek trattkantarellerna på hög värme i lite smör. Rör ned kantarellerna i grädden och låt puttra några minuter. Blanda pastan med såsen. Strö över bacon och hackad persilja.
Godmorgon.
Som vanligt när det är helg så vaknar jag tidigt och är superpigg. Tråkigt nog så är resten av familjen sjusovare så jag får smyga runt. Igår var jag och hälsade på min mormor. Vi åt jordgubbar med glass, åh så gott det var. Blundade och drömde mig bort till sommaren...
Igår åt vi kycklingklubbor med ugnsrostade rotsaker till middag.
4 st kycklingklubbor
3 msk olivolja
1 msk soya
1 tsk sambal olek
1 pressad vitlöksklyfta
salt och pepparmix
Blanda samman till en marinad och låt kycklingen marineras i minst 1 timme i kylskåp.
3-4 potatisar
2 morötter
2 palsternackor
1 rödlök
10 körsbärstomater
1 röd paprika
persilja
Sätt ugnen på 225*. Skär alla rotsaker och grönsaker i klyftor och bitar. Bred ut allt utom tomaterna i en stor ugnsform tillsammans med kycklingen. Ringla olivolja över grönsakerna och vänd runt. Strö över flingsalt och peppar. Ställ in i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Lägg på tomaterna när 10 minuter återstår.
Jag slängde ihop en enkel sås med creme fraiche, 1 pressade vitlöksklyfta och hackade örter. Jag använde basilika, persilja, timjan och rosmarin.
Hoppas alla får en härlig söndag..
3 st kycklingfileer
1 röd paprika
1 burk bambuskott
1 burk vattenkastanjer
1 morot
1 rödlök
1 röd chili
1 burk kokosmjölk
1 lime
2 msk röd thaicurry
Imorse när jag slutat jobba så åkte jag hem och väckte Kalle som är friställd den här veckan. Vi åkte och tränade tillsammans och sedan hem och åt en sallad. Hämtade Emil på skolan och följde med honom till tandläkaren och sedan var vi och tittade på cyklar. Fy så dyrt det är och ha ett stort barn! Cykeln som han vill ha kostar 4500 och det är den enda cykeln som han kan tänka sig. Nu har vi ätit middag och ska mysa i soffan med film och glass. Imorgon väntar ett nytt dygnspass. Ha en trevlig kväll och sov gott!
Det här receptet på köttfärssås hittade jag på matplatsen och det är verkligen supergott!
400 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl rött vin
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk kinesisk soya
1 msk tomatpure
1 msk oxfond
salt och peppar
färsk basilika
körsbärstomater
Hacka löken och stek tillsammans med köttfärsen i smör. Pressa i vitlöken och häll i rödvinet och låt puttra en stund. Häll på fond, soya, tomatpure, pressad vitlök, grädde och creme fraiche. Låt puttra tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar. Hacka basilikan och halvera körsbärstomaterna, släng i och låt tomaterna bli varma.
1 kyckling
2 msk smör
0.5 citron, saft och skal
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 tsk citronpeppar
0.5 dl hackad persilja
1 dl vatten
1 buljongtärning
0.5 dl vitt vin
1 morot
1 gul lök
1 vitlök
Fetaostkräm:
2 dl creme fraiche
0.5 citron, skalet
200 g fetaost
Salt och peppar
1 dl färsk, hackad basilika
Ikväll ska jag och Emil vara själva för Kalle ska på kortkväll. Vi har laddat med cheezeballz, glass och film. Ingen matlagning heller för vi har ätit kinamat så nu blir det ett varmt bad och sedan slappa i soffan.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
9 |
10 | |||
11 | 12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 |
26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|