Direktlänk till inlägg 1 april 2011
En god kaka till helgmyset..
Botten
2 st ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1.25 dl vetemjöl
100 g smält smör
Topping
200 g schweizernötschoklad
1 dl grädde
1 msk smör
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min. Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret i bunken. Se till att smeten är jämn.
Häll allt samman i en smord rund kakform gärna med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg. Ta ut kakan och låt den svalna något.
Smält under tiden chokladen i en kastrull på spisen på låg värme. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen. Bred toppingen på kakan och låt den svalna.
Servera med glass eller lättvispad grädde.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 |
5 | 6 |
7 | 8 |
9 |
10 | |||
11 | 12 |
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 | 21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 |
26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|