Direktlänk till inlägg 6 mars 2011
Rotsaksgratäng:
Skala potatis och skär i tunna skivor. Skala morötter, rotselleri och palsternackor, skär i tunna skivor.
Smörj en ugnsäker form och pressa ner vitlöksklyftor.Varva rotsaker, ett lager i taget och salta och peppra. Ringla över grädden.
Grädda i mitten av ugnen i 175°C i 50 minuter.
Smördegsinbakad fläskfile:
Sätt ugnen på 200 grader.
Ta bort ev. senor och fett från fläskfilén. Bryn den hastigt runtom. Salta och peppra.
Lägg smördegen i en smord form. Låt ena halvan hänga utanför medan du lägger i fläskfilén och brer gorgonzola över köttet. Vik över resten av smördegen som ett lock, nagga lite i kanterna så det håller tätt. Pensla med ägg.
Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 40 min. Täck med ugnsfolie om det börjar bli för mycket färg. Låt köttet vila 5-10 min innan du skär upp det.
Gör en god sås med grädde, fond och gorgonzola.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 | 31 |
||||||
|