Direktlänk till inlägg 4 februari 2011

Entrecote, klyftpotatis, hemgjord bea och chokladmarängtårta.

Av Camilla - 4 februari 2011 20:00

        

2 skivor entrecote

salt och peppar

smör

sparris

 

Bearnaisesås:  

150 g smör

1 msk hackad shalottenlök

5 krossade vitpepparkorn

1 tsk torkad dragon

3 msk vitvinsvinäger              

3 msk vatten

3 äggulor                              

1 msk hackad persilja

salt och peppar


Klyftpotatis:

0.5 kg potatis

olivolja

flingsalt

peppar

  1. Såsen: Smält smöret på låg värme, dra av från plattan och låt stå så att saltet sjunker till botten. Koka upp lök, vinäger, vatten, dragon och peppar. Sila ner blandningen i en kastrull som sätts i vattenbad. Tillsätt äggulor och vispa tills äggen tjocknat. Tag av kastrullen från plattan och vispa ner smöret i en stråle. Undvik att få med bottensaltet. Smaksätt med persilja, salt och peppar.
  2. Potatis: Sätt ugnen på 225*. Skär potatisen i klyftor och koka i ca 3 minuter i saltat vatten. Häll av  vattnet och spola med kallt vatten. Häll olivolja i en ugnsform och vänd runt potatisen. Strö över salt och peppar och rosta i ca 30 minuter.
  3.  Köttet: Salta och peppra köttet. Stek i smör ca 2 minuter per sida.
  4. Koka sparrisen i ca 5 minuter.

Chokladmarängtårta:

Marängbottnar

6 äggvitor

2 dl strösocker

4 dl florsocker

2 msk majsena

1 dl hackade, rostade hasselnötter

Chokladkräm

200 g mörk choklad

2 dl vispgrädde


Garnering

5 dl vispad grädde

Kakao

  1. Chokladkräm: Hacka choklad och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör till en slät kräm och ställ in i kylen i ett dygn.
  2. Marängbottnar: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ner strösocker, florsocker och majsena och vispa till en fast smet. Vänd ner nötterna. Klipp ut 2 rundlar av bakplåtspapper och bred på smeten. Grädda i 75* i 6 timmar. Vispa chokladsmeten till ett skum. Bred chokladkrämen mellan bottnarna och avsluta med vispad grääde på toppen. Pudra över kakao.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla - 17 september 2011 15:00

    3 dl strösocker2 1/2 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker3 msk kakao150 gr smält avsvalnat smör2 ägg1 1/2 dl hett vatten Topping:2 dl grädde1 msk kakao 2 msk kaffe 3 msk florsocker100 g mjölkchokladen gnutta salt Vispa ägg...

Av Camilla - 16 september 2011 16:00

600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...

Av Camilla - 13 september 2011 13:00


  100 g smör 1 dl brun farin 1/2 tsk vaniljsocker 1 ägg 1 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 tsk bakpulver 100 g choklad 50 g jordnötter Sätt ugnen på 200*. Blanda smör, farin och vaniljsocker i en skål. Arbeta smeten med en elvisp....

Av Camilla - 10 september 2011 15:30


  1/2 grillad kyckling 200 g hackad spenat 2 dl keso 2 äggulor 1/2 msk ströbröd 1 dl riven parmesanost 1 klyfta pressad vitlök 1 tsk salt 2 krm riven muskotnöt 1/2 röd chilipeppar 12 lasagneplattor 5 dl färdig ostsås (2pkt) ...

Av Camilla - 9 september 2011 13:09

Idag är ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag, hurra, hurra, hurra!! Ikväll ska vi köpa thaimat och mysa tillsammans. Min bror och Linda kommer från Stockholm så vi blir alla samlade= supermys!! Imorgon ska vi fira min mormor som också har fy...

Ovido - Quiz & Flashcards