Direktlänk till inlägg 4 februari 2011
2 skivor entrecote
salt och peppar
smör
sparris
Bearnaisesås:
150 g smör
1 msk hackad shalottenlök
5 krossade vitpepparkorn
1 tsk torkad dragon
3 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
3 äggulor
1 msk hackad persilja
salt och peppar
Klyftpotatis:
0.5 kg potatis
olivolja
flingsalt
peppar
Chokladmarängtårta:
Marängbottnar
6 äggvitor
2 dl strösocker
4 dl florsocker
2 msk majsena
1 dl hackade, rostade hasselnötter
Chokladkräm
200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
Garnering
5 dl vispad grädde
Kakao
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 | 26 | 27 | |||
28 | |||||||||
|