Alla inlägg under december 2010

Av Camilla - 3 december 2010 14:08

3 dl socker

2 dl vispgrädde

50 g smör

1 msk vanilj

2 msk kakao

1 dl mini marshmallows

1 dl hackade valnötter

100 g hackad mörk choklad

Gör så här:

  1. Blanda grädde, socker, smör, vanilj och kakao i en kastrull.
  2. Koka i 25-30 minuter tills smeten blivit 125 grader eller tills du kan göra ett kulprov.
  3. Tillsätt marshmallows, nötter och choklad och bred ut massan i en form täckt med bakplåtspapper ca 15-20 cm.
  4. Låt stelna och skär sedan fudgen i bitar.     
Av Camilla - 3 december 2010 10:46

Idag ska jag och Emil baka saffransbullar med mandelmassa och vanilj. Sedan kommer min mormor hit och fikar, mysigt!! Funderar på att göra något godis också. Ikväll ska jag på julshow med min mamma och hennes jobb. De hade fått biljetter över så hon ringde nyss och frågade om jag ville följa. Fick dock lite klädpanik men det ska nog ordna sig. Önskar alla en underbar fredag!

Av Camilla - 2 december 2010 19:15

Ikväll blev det makaroner och köttbullar och här kommer mitt goda köttbullerecept.

400 g blandfärs

4 msk ströbröd

2 msk potatismjöl

1 msk kalvfond

2 dl grädde

1 1/2 tsk salt

1 tsk aromat

2 ägg

1 gul lök

2 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda ströbröd, potatismjöl och grädde i en bunke. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  2. Lägg i färs, salt och aromat och blanda.
  3. Rör sedan ned ägg, kalvfond, lök och peppar.
  4. Forma färsen till bullar och lägg på ett vattensköljt skärbräde.
  5. Stek i smör i 5-8 minuter beroende på storlek.
Av Camilla - 1 december 2010 17:38

Jaha mycket riktigt så fick vi ganska mycket skäll på utvecklingssamtalet. Svårt att sitta stilll och väldigt pratig var han min son. Så nu har vi  haft en lång diskution hela eftermiddagen. Så här fina blev mina saffransskorpor när de hamnat i glasburk med etikett!!

  


Av Camilla - 1 december 2010 17:30

1 kg pangasiusfile´

2 ägg

1 citron

2 msk mjölk

Salt

Citronpeppar

0. 5 dl mjöl

0.5 dl ströbröd

Olja

Gör så här:

  1. Salta och peppra fisken och gnid in den med citron.
  2. Blanda ägg, mjölk och lite citron. Doppa i fisken.
  3. Blanda mjöl och ströbröd och vänd fisken i blandningen.
  4. Låt fisken stå i en timme så att paneringen fastnar.
  5. Stek i olja i ca 5 minuter.

Limeaioli:

3 msk majonäs

2 dl creme fraiche

1 lime

1-2 vitlöksklyftor

2 krm cayennepeppar

Salt o peppar

Gör så här:

  1. Blanda majonäs och creme fraiche. Pressa i lime och vitlöksklyftor.
  2. Krydda med cayennepeppar och smaka av med salt och peppar.

Servera med pressad potatis.

Av Camilla - 1 december 2010 08:58

   Igår när jag kom hem från jobbet så svimmade jag nästan av chock!! Min son som nästan aldrig hjälper till hade dammsugat hela lägenheten. Han var som en ängel och hjälpte till med allt. Lagade mat, dukade och hjälpte sedan till med disken. Jag och kalle blev lite misstänksamma men njöt av den sällsamma stunden. Kom sedan på att vi har utvecklingssamtal idag så nu är jag lite nervös. Misstänker att han har gjort något bus som jag kommer få reda på idag. Eller så har det skett ett mirakel och jag har fått världens mest hjälpsamma son.. Idag sak jag baka lite goda saffransskorpor.

100 g smör

1 g saffran

2 ägg

1.5 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1.5 tsk bakpulver

1.5 dl hackad sötmandel

Råsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en skål och tillsätt äggen.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, mandel och socker och rör ned i skålen.
  4. Forma degen i tre längder och lägg på en plåt. Strö över råsocker.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  6. Tag ut dem och sänk värmen till 125*
  7. Skär längderna i 1 cm tjocka skivor och torka i ugnen i 10 minuter.
  8. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar och torka tills ugnen blivit kall.

Ovido - Quiz & Flashcards