Direktlänk till inlägg 7 december 2010
Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna och tryck ut i en pajform. Nagga med gaffel och ställ kallt i ca 15 minuter.
Fyllning:
6 buketter broccoli
1 paket bacon
150 g ädelost
3 ägg
3 dl mjölk
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka broccolin i saltat vatten ca 2minuter. Klipp baconet i bitar och stek det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
Blanda ägg, mjölk och smula ner osten. Salta och peppra.
Lägg ut broccolin i pajskalet, häll på äggsmeten och toppa med bacon.
Grädda i 200 grader i ca 40 minuter.
Servera med en god sallad.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|