Direktlänk till inlägg 23 november 2010
Idag har jag julmyst. Det ska börjas i tid. Jag har druckit glögg, ätit pepparkakor med ädelost, spelat julmusik och bakat. Det blev supergoda saffransbullar med kanel och kardemummafyllning och lussekatter.
Saffransbullar:
Hälften av degen gör jag bullar på och den andra blir lussekatter.
1 g saffran
1 msk sprit
1/2 tsk salt
50 g jäst
175 g smör
5 dl mjölk
1 burk kesella
2 dl strösocker
1 ägg
20 dl vetemjöl
Fyllningen:
50 g smör
1 tsk kanel
1tsk kardemumma
2 msk strösocker
1/2 tsk rom
Glasyr:
1/2 dl florsocker
1-2 msk vatten
Gör så här:
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
||||||||
|