Direktlänk till inlägg 14 november 2010
Den här helgen har varit fullbokad och gått alldeles för fort. Igår var vi till Furudal och åt middag hos min svärfamilj. Min killes tvillingbror och hans trevliga flickvän, Sofi var också hemma så det var fullt hus. Idag har jag och Emil varit på stan med min mamma och köpt nya vinterkläder till honom. Sedan blev det en god farsdags-middag, Rosepeppar-biffar med mos och rosepepparsås, jättesmarrigt.
600 g nötfärs
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
2 msk ströbröd
1 gul lök
1 tsk salt
1/2 msk krossad rosepeppar
2 ägg
Gör så här:
Sås:
1 msk krossad rosepeppar
1 msk smör
1/2 msk kalvfond
3 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk tomatpure
1 msk soya
salt och peppar
Gör så här:
Servera med mos och sallad.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
||||||||
|