Direktlänk till inlägg 5 november 2010
Degen:
2 1/2 dl ljummet vatten
1/2 paket jäst
1 msk olivolja
1/ tsk salt
1/2 tsk socker
1 msk bakpulver
6 1/2 dl vetemjöl
Tomatsåsen:
5 msk tomatpure
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivoja
1 tsk socker
2 msk kallt vatten
1 tsk smulad oregano
1/2 tsk smulad timjan
1 krm svartpeppar
Fyllning:
2 påsar mozzarella
Räkor
Skinka
Salami
Paprika
Vitlök
Gör så här:
1) Lös upp jästen i ljummet vatten. Tillsätt olja, salt och socker.
2) Blanda vetemjöl och bakpulver.
3) Tillsätt mjölblandningen och arbeta degen smidig. Låt jäsa 20 minuter.
4) Blanda tomatpure, olja, vitlök ,vatten, socker och kryddor i en skål.
5) Kavla ut degen på en smord plåt med kanter. Låt jäsa 20 minuter.
6) Bred ut tomatsåsen över degen och lägg tunna skivor mozzarella över pizzan. Lägg sedan på valfri fyllning.
7) Grädda pizzan mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
||||||||
|