Direktlänk till inlägg 5 november 2010
Botten:
400 g mandelmassa
4 st äggvitor
smör
Chokladkräm:
4 st äggulor
1 dl grädde
1 dl socker
100 g mörk choklad
150 g smör
Gör så här:
1)Riv mandelmassan grovt. Vispa äggvitor till hårt skum och blanda med mandelmassan. Rita ut 2 st ringar på bakplåtspapper och smörj med smör. Bred ut massan jämt och grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
2) Sjud upp gulor, grädde och socker. Lägg ner choklad i bitar sedan smöret. Låt sjuda några minuter tills det är en tjock kräm. Låt svalna.
3) Bred ut kräm mellan och på bottnar. Pudra med florsocker.
Tips: Jag brukar lägga på en pepparkaksform och pudra florsocker försiktigt i formen. Det blir jättefint.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
||||||||
|