Direktlänk till inlägg 4 november 2010
Muffins:
2 ägg
1 dl strösocker
2 dl mjölk
150 g smält smör
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Fyllning:
200 g mandelmassa
Hallonsylt
Glasyr:
2.5 dl florsocker
3 msk vatten
Citronsaft
Karamellfärg
Gör så här:
1) Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda det smälta smöret med mjölken och häll i äggsmeten.
2) Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kardemumma och salt i en bunke. Rör ned i äggsmeten.
3) Häll smeten i muffinsformar.
4) Kavla ut mandelmassan och skär i fyrkanter. Lägg på en klick hallonsylt och vik ihop till små paket.
5) Lägg i mandelmasseknytena i muffinsformarna och grädda i 15-20 minuter i 200 grader.
6) Blanda florsocker, vatten, några droppar citron och karamellfärg. Ringla över muffinsen när de har kallnat.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
||||||||
|