Direktlänk till inlägg 4 november 2010
Vetesurdeg med äpple:
Dag 1:
3.5 dl mjöl
2 dl vatten 40 grader
1 rivet äpple
Blanda och häll öer i en glasburk.
Dag 2-3:
Rör en gång om dagen.
Dag 4:
3.5 dl mjöl
2 liter vatten 40 grader
Blanda med degen från dag 1 och låt stå ett dygn i rumstemperatur.
Formbröd:
15 g jäst
1.5 dl surdeg
5 dl ljummet vatten
0.5 dl matolja
2 tsk havssalt
2 msk honung
14-15 dl mjöl
Pumpafrön eller solroskärnor
Gör så här:
1) Lös upp jästen i en bunke med det fingervarmt vatten. Häll i surdegen, matolja och honung. Blanda i mjölet. Arbeta degen för hand eller i maskin i några minuter. Tillsätt saltet och arbeta degen några minuter till.
2) Låt jäsa i rumstemperatur i 40 minuter. Dela degen i två delar och lägg i brödformar. Jäs 40 minuter till.
3) Sätt ugnen på 175 grader. pensla brödet med uppvispat ägg och strö över frön. Ställ in en kopp med vatten i ugnen.
4) Grädda brödet i ca 40 - 45 minuter.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
||||||||
|