Direktlänk till inlägg 4 november 2010
Den här kakan är verkligen gudagod!!!
3 ägg
3 dl socker
3 msk muscovadosocker
1 1/2 dl filmjölk
75 g smält smör
4 1/2 dl vetemjöl
0.5 tsk ingefära
0.5 tsk kanel
3 äpplen
1 1/2 msk kardemumma
3 msk socker
Toscaglasyr med valnötter:
100 g smör
1 dl socker
2 msk mjöl
2 msk sirap
2 msk grädde
Gör så här:
1) Sätt ugnen på 200*
2) Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
3) Tillsätt fil och smält smör.
4) Blanda ned mjöl blandat med bakpulver, ingefära och kanel.
5) Häll smeten i en smor och bröad form.
6) Skär äpplen i bitar och blanda med socker och kardemumma.
7) Stick ned äppelbitarna i kakan.
8)Grädda kakan i mitten av ugnen i 20 minuter.
Toscasmeten:
1) Smält smöret i en kastrull.
2)Tillsätt övriga ingredienser.
3) Låt koka några minuter tills det blir en tjock smet.
4) Bred på kakan och grädda ytterligare 20 minuter
5) Prova med en sticka att kakan är klar.
6) Stjälp upp den avsvalnande kakan på ett fat och pudra med florsocker.
7) Servera kakan som den är eller med lite lättvispad grädde.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
||||||||
|