Direktlänk till inlägg 4 november 2010
Idag ligger Emil nedbäddad i sängen med feber och jag är också lite småkrasslig.
Det är så typiskt när vi är lediga några dagar och skulle hitta på så mycket skoj!!
Men vi hade i alla fall en underbar dag igår. Vi myste på bion och jag fick en sån där bra känsla i magen som man får när allt bara känns så rätt. Efter bion åkte vi hem och fixade taccos. En riktig toppendag!!
Idag ska jag starta en surdeg och baka något med äpplen. Jag har inte riktigt bestämt vad. Fick en massa äpplen av min pappa igår som jag ska ta reda på. Till lunch idag blir det taccogratäng med rester från gårdagens middag. Ett jättebra ta tillvara på recept eftersom man annars oftast får massor över när man käkat taccos som bara slängs.
Gör så här:
1)Sätt ugnen på 225*
2) Koka valfri pasta. Häll över i en ugnsform.
3)Blanda köttfärs med de grönsaker som går att tillaga tex majs, tomater, paprika och rödlök. Rör ned creme fraiche och taccosalsa. Salta och peppra.
4)Blanda med pastan i formen.
5) Häll över matlagningsgrädde och strö över riven ost.
6) Ställ i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
7) Servera med en god sallad.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 |
18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 |
||||||||
|