Direktlänk till inlägg 29 oktober 2010
Botten:
10 digestivekex
100 g smält smör
Fyllning:
400g philadelphiaost
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl blåbär
Översta lagret:
4 dl creme fraiche
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
1) Sätt ugnen på 200* Mixa kexen i matberedare, smält smöret och rör ihop för hand.
2) Bre och platta ut smulorna i en form med löstagbar kant. Grädda i 5-10 minuter. Ställ åt sidan och sänk värmen till 180*.
3) Mixa ost, ägg och socker till en jämn smet i matberedare. Fördela blåbär över botten och häll över krämen. Grädda i 35 minuter.
4) Blanda alla ingredienser till det översta lagret och bre ut över kakan. Grädda i ca 5 minuter så att ytan stelnar till.
5) Garnera med blåbär och pudra över florsocker.
6) Njuuut.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | 31 |
|||
|