Direktlänk till inlägg 29 oktober 2010
Jag gör ofta eget örtsalt. Jättegott att ha i mat på mackor eller i en sallad.
Perfekt att ge bort som present i en fin glasburk.
Örtsalt:
2 morötter
1 purjolök
1 gul lök
2 stjälkar selleri
1 vitlöksklyfta
1/2 chili av valfri färg
Persilja
Gräslök
Basilika
Timjan
Rosmarin
Libsticka, några få blad
Havssalt
1) Mixa alla grönsaker och örter
2) Bred ut på en plåt med bakplåtspapper
3) Ställ in i plåten och sätt ugnen på 100*
4) Torka i ugnen i ca 2-3 timmar
5) Blanda med havssalt och häll över i glasburk.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | 31 |
|||
|