Direktlänk till inlägg 29 oktober 2010
Den senaste veckan har varit kaosartad minst sagt. Vi har varit kort om folk på jobbet så jag har jobbat MYCKET. Så på måndagen ringer dom från Emils skola och talar om att han har fått en sten i ögat och måste hämtas. Jag rusar från jobbet med andan i halsen men ögat hade klarat sig och han hade ett litet sår på honhinnan. Det blir onsdag och telefonen ringer igen. Den här gången har han spelat innebandy, ramlat och slagit i knäet. Vi satt på akuten 7 timmar innan de konstaterade att han hade en spricka i knät och måste gipsas. Som pricken över iet så får jag feber. Underbar vecka med andra ord. Nu är det äntligen fredag och jag har en ledig helg. Överaskar min sambo med helstekt kyckling, klyftpotatis med rotsaker och ädelostsås.Till efterrätt en mumsig blåbärscheesecake. Ser fram emot en mysig fredagskväll!!!
Helstekt kyckling i ugn.
Marinad:
1dl olivolja
2-3 msk sweet chili
2-3 msk soya
1 msk honung
1 krm ingefära
1 riven vitlöksklyfta
Persilja
salt och pepparmix
1)Blanda allt i en skål och häll över i en plastpåse.
2)Skölj kycklingen i kallt vatten.
3)Stoppa kycklingen med det du tycker om tex persilja, vitlök, timjan mm.
4)Snitta försiktigt vid bröstet på kycklingen och gnugga med salt innanför skinnet.
5)Stoppa ned kycklingen i påsen med marinad och låt ligga i kylskåp i minst två timmar.
6)Sätt ugnen på 175* och ställ kycklingen i nedre delen av ugnen i 1-1.5 timme.
Klyftpotatis med rotsaker.
Sätt ugnen på 225*
10-12 potatisar
2 morötter
2 palsternackor
Timjan
Peppar
Flingsalt
1)Häll olivoja i en form.
2)I med potatis och rotsaker.
3)Strö över flingsalt och kryddor. Rör om.
4)Ställ i mitten av ugnen i ca 40- 45 minuter.
Ädelostsås:
3 dl grädde
140 g kvibille ädelost
1 msk soya
Spad från kycklingen
Salt och vitpeppar
1) Värm grädden i en kastrull
2)Smula ner osten och rör tills den smält
3)Tillsätt spadet från kycklingen
4)Smaka av med soya, salt och peppar.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | 31 |
|||
|