Direktlänk till inlägg 19 oktober 2010
Gjorde en fiskgryta till middag som uppskattades väldigt av familjen...
1 gul lök
1/2dl olivolja
2 paprikor i olika färger
1pkt saffran
1 1/2 tsk curry
1tsk basilika
2krm chilipulver
1tsk paprikapulver
2dl vitt vin
1 burk krossade tomater
8dl fiskbuljong
salt, peppar
600g vit fisk
3dl vispgrädde
1 morot
1 liten bit purjolök
100g skalade räkor
Vitlöksmajonnäs:
1dl majonnäs
2 vitlöksklyftor, pressade
Salt
Saften av 1/2 citron
Ett stänk tabasco
Peppar
Brödkrutonger:
2 skivor bröd
Smör
Paprikapulver
Cayennepeppar
Salt
Peppar
Gör så här:
1) Skala och skiva löken. Hetta upp en gryta med olivoljan och fräs löken utan att den tar färg. Skölj kärna ur och skiva paprikorna. Lägg paprika och kryddor i grytan. Slå på vin, tomater och fiskbuljong. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Lägg i fisken och slå på grädden.
2) Skala moroten och skär i strimlor. Skölj purjon och strimla den. Lägg ner grönsaksstrimlorna i grytan. Låt sjuda ett par minuter. Lägg i räkorna och servera tillsammans med ris och brödkrutonger.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | 31 |
|||
|