Direktlänk till inlägg 19 oktober 2010
Slutade jobba kl 8 imorse och det var kallt, mulet och grått ute. Perfekt bakväder med andra ord. Det här brödet är superenkelt och väldigt smarrigt.
Valnöts och aprikosbröd
7.5dl vetemjöl
4dl rågsikt
25g jäst
4.5dl vatten
1dl smält smör (avsvalnat)
1msk salt
0.5dl sirap
3dl grovhackade valnötter
3dl solrosfrön
0.5dl hackade aprikoser
Gör så här:
1)Blanda vetemjöl och rågsikt i en bunke.
2)Rör ut jästen i kallt vatten och häll det över mjölet.
3)Tillsätt sirap,smör och salt och arbeta degen några minuter i bakmaskin.
4)Blanda i nötter, frön och aprikoser och kör tills det blandats ordentligt.
5)Stjälp upp degen på mjölat bakbord, täck med bakduk och låt vila i 20 minuter.
6)Dela degen i två delar, knåda försiktigt. Platta ut till två limpor och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö över solrosfrön.
7) Jäs i 50 minuter. Snitta bröden och ställ in i ugn på 250 grader, sänk värmen till 200 grader och grädda 20-25 minuter.
8) Låt svalna på galler.
600 g rödspättafiléer 1 fiskbuljongtärning salt och peppar Såsen: 3 dl vätska från fiskkoket 1 dl torrt vitt vin 2 sl grädde 1.5 msk maizena+ 2 msk vatten 0.5 msk hummerfond Duchesspotatisen: 1 kg mjölig potatis 2 äggulor 1 ms...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 | 30 | 31 |
|||
|